вівторок, 01 серпня 2023 22:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ніхто не захищений" – реакція москвичів на атаки українських дронів

"Ніхто не захищений" – реакція москвичів на атаки українських дронів
1 серпня безпілотники атакували Москву. Фото: Getty Images

Жителі Москви не виключають нових прильотів безпілотників.

Такі "інциденти" траплятимуться й надалі. Про це москвичі сказали журналістам, які цікавилися їх реакцією на атаки безпілотників по місту, пише ВВС.

"Взагалі все це жахливі речі. Ніхто не захищений, мабуть, бо ми не знаємо, куди й що прилетить", – сказав один з перехожих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака дронів на Москву: що допоможе поглибити кризу всередині Росії

Він додав, що почав задумуватися про те, як захистити себе від потенційних наслідків прильотів.

"Неспокійно, але не страшно. Але неспокійно. До прикладу, сьогодні я думав про те, щоб купити захисну плівку на вікна, щоб уламки не прилетіли у квартиру. Коли перший раз дрон прилетів у Москву, це було в 5 автобусних зупинках від мене", – сказав він.

Ще один мешканець російської столиці, який переїхав до Москви з Донбасу, заявив, що відчуває себе у безпеці. Мовляв, такі ситуації слід правильно сприймати.

"Я вважаю, це просто дрібний інцидент. У нас щоденно відбувається купа обстрілів, коли людей вбивають. Тут просто нічний інцидент – прилетів безпілотник. Він буде прилітати ще, я думаю. Це не перший і не останній випадок. До цього просто слід змінити ставлення і все буде нормально", – відзначив хлопець.

Дехто вважає, що влада їх належним чином захищає. Тому немає чого хвилюватися.

"Але у будь-якому випадку війна – це погано, війна ніколи не була добре. Те що відбувається – неминуче, я думаю. Дай Боже, щоб ніхто не постраждав у цій ситуації", – підсумувала вона.

У ніч проти 1 серпня безпілотники атакували Москву. Один із дронів влучив у бізнес-центр "Москва-Сіті". Пошкоджено фасад на рівні 21 поверху.

Нові атаки на російську столицю могли бути здійснені за допомогою українських дронів-камікадзе "Бобер" (Beaver). За словами аналітиків, БПЛА "Бобер" загалом схожі на іранські дрони Shahed, якими РФ атакує Україну.

Атака українських дронів 1 серпня стала вже п'ятою за останні три місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не захищений" – реакція москвичів на атаки українських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі