неділя, 06 квітня 2014 15:45

"Никогда мы не будем братьями" - Литовці записали пісню про Росію на вірші українки

"Никогда мы не будем братьями" - Литовці записали пісню про Росію на вірші українки
Фото: youtube.com

Вірш української поетеси надихнуло литовців на створення пісні. Автором вірша є 23-річна киянка Анастасія Дмитрук. У створенні пісні взяв участь хор музичного театру Клайпеди. Музика - Виргис Пупшис, виконавці - Виргис Пупшис, Яронимас Міліус, Кестутіс Невулис, Гінтаутас Литинскас.

"Ніколи ми не будемо братами ні на батьківщині, ні по матері. Духа немає у вас бути вільними - нам не стати з вами навіть зведеними",- співається у зверненні до росіян. "Ви себе охрестили "старшими" - нам би молодшими, та не ваших. Вас так багато, а, шкода, безликі. Ви величезні, ми - великі", - йдеться у пісні.

Про події в Криму автор віршів говорить, що це яскравий приклад тієї неіснуючої братської любові. "Це про ту саму братськe любов, яку ніхто не бачив, але всі про неї говорять. Іноді достатньо бути просто приятелями, добрими сусідами або друзями, але відступили в наш будинок з автоматом і на все горло кричати "Брати, здавайтеся!!" - це якось безглуздо, мені здається", - прокоментувала Анастасія написання вірша виданню В городе.

Зараз ви читаєте новину «"Никогда мы не будем братьями" - Литовці записали пісню про Росію на вірші українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі