понеділок, 25 січня 2021 21:10

Назвали найбезпечніші міста планети

Назвали найбезпечніші міста планети
Вид на Абу-Дабі / Wikipedia

Столиця ОАЕ Абу-Дабі – п'ятий рік поспіль очолює рейтинг найбезпечніших міст світу.

Список складає сайт Numbeo - найбільша в світі база даних, яка містить дані про міста і країни, актуальну інформацію про умови життя, включаючи вартість, показники житла, охорону здоров'я, дорожній рух, злочинність та забруднення. Список включає 431 місто світу. Про це пише видання Тime Оut Аbu Dhabi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 українські міста потрапили до рейтингу "вічних заторів"

Столиця Катару Доха зайняла друге місце серед найбезпечніших міст. У десятці найбезпечніших – столиця Тайваню Тайбей, канадський Квебек, швейцарський Цюріх, еміратські міста Шарджа і Дубай, турецький Ескішехір, німецький Мюнхен, та італійський Трієст.

Катар зберіг позицію найбезпечнішої країни світу, згідно індексу злочинності за 2020 рік у Numbeo, опублікованому в липні 2020-го.

У базі даних Numbeo публікуються річні звіти з 2009-го, засновані на вимірі рівня злочинності в країнах. Індекс злочинів у країнах вимірюється відповідно до законів цих країн.

Львів на 195-му місці – між тайською столицею Бангкок і британським Брістолем. Київ на 251-му місці безпечних міст – між Панамою і російським Новосибірськом. Харків на 273-му місці – між американськими містами Лос-Анджелес і Цинциннаті. Одеса на 320-му – між іранською столицею Тегеран і пакистанським містом Равалпінді.

Найменш безпечним місто світу є венесуельська столиці Каракас. Також в кінці списку міста Порт-Морсбі в Папуа-Новій Гвінеї, і Преторія в ПАР.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбезпечніші міста планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі