субота, 20 липня 2019 11:18

Назріває новий конфлікт: США готують війська до відправки

  Американський ракетний комплекс Patriot. Фото: dw.com
Американський ракетний комплекс Patriot. Фото: dw.com

США збираються розмістити свої війська на території Саудівської Аравії. Пояснюють, що це через ускладнення ситуації в регіоні Перської затоки.

"Ер-Ріяд і Вашингтон зміцнюють співпрацю з метою посилення безпеки і стабільності в регіоні", повідомляє МЗС Саудівської Аравії, передає dw.com.

Інформагентство SPA повідомляє, що представник Ради національної безпеки США Гарретт Маркіс заявив: "США продовжуватиме роботу з союзниками і партнерами з метою захисту безпеки і інтересів проти злої поведінки Ірану".

Уряд США зазначає, що метою такого кроку - захист інтересів і воєнних сил США в регіоні. У Трампа вже починають відправляти військових в Саудівську Аравію. Планують розмістити близько 500 військових. На базі деякі військові готують ракетні комплекси Patriot і покращують злітну смугу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео розповів про наміри США щодо Ірану

За останні пару тижнів конфлікт між США, Саудівською Аравією, ОАЕ і Іраном, який бере свій початок ще з 1991 року, загострився. 19 липня збройні сили Ірану затримали два британських танкери в Ормузському проливі.

Зараз ви читаєте новину «Назріває новий конфлікт: США готують війська до відправки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі