четвер, 09 серпня 2018 12:16

"Наша валюта - горілка та тушонка" - рубль пробив дно через чутки про санкції

"Наша валюта - горілка та тушонка" - рубль пробив дно через чутки про санкції
Рубль впав через чутки про санкції

Російський рубль і фондові ринки обвалилися через нові американські санкції.

2 серпня американські сенатори показали законопроект про "пекельні санкції" проти Росії. Їх запровадять через втручання Кремля до України та Сирії.

США готують нові санкції проти Росії через отруєння колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Вони набудуть чинності 22 серпня. За повідомленням джерел із Білого дому, будуть складатися з 2 пакетів. Перший встановлює повну заборону на експорт до РФ електронних пристроїв і комплектуючих подвійного призначення. Друга частина передбачає повне припинення торговельних відносин із Росією, якщо Кремль не відмовиться від хімічної та біологічної зброї.

На фоні цієї інформації почав стрімко дешевшати російський рубль. Курс долара вперше з квітня перевищив 65 руб. Зараз він становить 65,2 руб. Євро закріпилось на позначці 75,56 руб. Рубль не дешевшає більш високими темпами лише через високі ціни на нафту. Вони залишаються такими через санкції проти Ірана. Їх наклав американський президент Дональд Трамп.

Обвалилися також акції найбільших російських "Сбербанка" та ВТБ. Ціни на акції КамАЗа, "Яндекса", "Мечела" и "Газпром нефти" упали на 4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ведмідь повернувся - західний флот готує жорстку відповідь Кремлю

Росіяни у соцмережі сміються зі становища, до якого довело керівництво Кремля. Twitter-акаунт Сталингулаг жартує, що у росіян нема ні доларів, ні рублів. Тому перейматися нема чого. "Є світла пам'ять про них", - відповів один читач. Інший прокоментував, що треба купувати горілку, тушонку і цукор.

Колишній розвідник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений у Росії за шпигунство і який отримав притулок у Великобританії, а також донька Юлія були отруєні хімічною речовиною "Новачок" 4 березня у британському місті Солсбері. Лондон звинуватив Росію у використанні хімічної зброї на своїй території та вислав з Великобританії кілька десятків російських дипломатів, що призвело до найбільшого з часів холодної війни дипломатичного скандалу між країнами.

Зараз ви читаєте новину «"Наша валюта - горілка та тушонка" - рубль пробив дно через чутки про санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі