четвер, 22 жовтня 2020 18:55

НАСА вперше посадило космічний корабель на астероїд (ВІДЕО)

НАСА вперше посадило космічний корабель на астероїд (ВІДЕО)
Астероїд Бенну / НАСА

Уперше 20 жовтня НАСА посадило космічний корабель на астероїд. Зображення, зроблені місією OSIRIS-REx, показують історичне стикування корабля з космічним тілом Бенну, що летить до Землі.

Космічний корабель зібрав зразки породи і має повернутися з ними на Землю 2023 року. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало фантастичне фото космосу

Космічний корабель пристикувався без пошкоджень. Він відправив дані та зображення на Землю. Посадка безпілотного корабля відбувалася автономно. Навіть без керування з Землі. Затримка у зв'язку була 18,5 хв.

Використовуючи передову навігаційну систему, апарат сів без допомоги з Землі. Після цього зібрав породу з поверхні. Місію OSIRIS-REx запустили 2016-го.

Бенну - всипаний валунами астероїд, який перебуває на віддалі понад 322 млн км від Землі. Має форму дзиґи заввишки близько 380 м. Складається з груп каменів, що утримуються разом гравітацією.

Бенну викидає в космос дрібні камінці і частинки, що вперше засвідчили камери космічного корабля після прибуття до астероїда у грудні 2018-го. Апарат обертався навколо космічного тіла майже 2 роки, детально спостерігаючи за ним. Після збирання породи космічний корабель від'єднався від астероїда.

Зараз ви читаєте новину «НАСА вперше посадило космічний корабель на астероїд (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі