четвер, 07 травня 2020 04:57

Наркотрафік під час пандемії значно впав - ООН

Наркотрафік під час пандемії значно впав - ООН
В ООН розповіли про наркотрафік під час пандемії. Фото: unsplash.com

Обмежувальні заходи в різних країнах для боротьби з поширенням коронавірусу зробили сильний вплив на незаконну торгівлю наркотиками, їх виробництво, змінили маршрути наркотрафіку і сферу споживання.

Обмеження авіасполучення, ймовірно, позначилися на торгівлі синтетичними наркотиками (метамфетамін), для поставок яких між континентами найчастіше вдаються до повітряного транспорту. Наркоторговці також стали шукати альтернативні маршрути контрабанди героїну - морським шляхом замість суші. Основну частину кокаїну при цьому продовжують переправляти морем, і про це свідчить безперервне виявлення великих партій в портах Європи. Недоторканим міг опинитися тільки незаконний оборот канабісу (марихуани), тому що цей наркотик проводиться безпосередньо на ринку збуту, повідомляють в доповіді Управління ООН з наркотиків і злочинності.

Але дефіцит героїну може привести до споживання шкідливих речовин, вироблених на внутрішньому ринку. В Європі споживачі героїну можуть перейти на споживання фентанілу і його похідних. Дефіцит наркотиків веде до зростання споживання наркотиків ін'єкційним шляхом, що несе загрозу поширення ВІЛ/СНІДу, гепатиту С, нового коронавірусу, а також зростання випадків передозування наркотиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з дружиною відкрили центр для наркозалежних

Скорочення міжнародної торгівлі в умовах пандемії коронавірусу може привести до дефіциту інгредієнтів, які використовуються для виробництва героїну і синтетичних наркотиків. Наприклад, обмеження поставок в Мексиці, по всій видимості, порушило виготовлення метамфетаміну та фентанілу, а в Лівані і Сирії це позначається на виробництві каптагона. В результаті економічний спад через пандемію коронавірусу здатний трансформувати ринок наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Наркотрафік під час пандемії значно впав - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі