четвер, 12 липня 2018 11:42

Накачали кінським знеболювальним - шокуючі подробиці порятунку дітей із печери

Накачали кінським знеболювальним - шокуючі подробиці порятунку дітей із печери
Дітей евакуювали на носилках у напівсвідомому стані. Фото: Daily Mail

Прем'єр-міністр Таїланду Прают Чан-Оча визнав, що юнацькій футбольній команді "Дикі кабани" давали дози кетаміну. Його використовують як анастезію для тварин і людей. Пацієнти часто повідомляють про сильні галюцинації.

Влада раніше заперечувала застосування заспокійливих до дітей. Тепер Чан-Оча визнав, що кетамін застосовували, аби діти не хвилювалися і не відчували стресу, повідомляє Daily Mail.

"Мені сказали дати дітям кетамін, аби вони зберігали спокій", - зізнався один із британських дайверів раніше.

Дітей "вирубили", розповідає американський водолаз. Хлопці були непритомні, підтверджує його іспанський колега. Чан-Оча це заперечує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці знімуть фільм про порятунок дітей з таїландської печери

На опублікованому тайськими "морськими котиками" відео видно, як відбувалася рятувальна операція. Сухими ділянками печери дітей несли на носилках. У воді військові та волонтери передавали їх один одному живим ланцюгом.

"Дехто з них спав. Дехто міг ворушити пальцями. На маршруті стояли кілька лікарів, які слідкували за станом дітей під час евакуації", - розповіли у штабі операції.

Спершу дітей намагалися навчити занурюватися із аквалангом, але дехто з них не умів плавати взагалі. Підготовка зайняла б кілька місяців. У печері закінчувалося повітря та підвищувався рівень води.

Зараз ви читаєте новину «Накачали кінським знеболювальним - шокуючі подробиці порятунку дітей із печери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі