субота, 02 січня 2021 13:40

Найстаріша людина відсвяткувала 118-річчя

Найстаріша людина відсвяткувала 118-річчя
Японка Кане Танака є найстарішою в світі. Фото: NHK

Японка Кане Танака відсвяткувала 118-річчя.

Вона є найдавнішою людиною планети, повідомляє NHK.

Танака народилася у 1903 році. У 2018-му вона отримала звання найстарішої мешканки Землі.

Кане Танака живе в будинку для літніх людей в Фукуоці на острові Кюсю. Через пандемію вона не може бачитись з рідними. Але перебуває доброму гуморі.

Довгожительниця любить шоколад і газовані напої. Займається гімнастикою, вирішує завдання на множення і ділення. Хоче прожити до 120 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найстаріша людина на землі

Абсолютний рекорд тривалості життя належить француженці Жанні-Луїзі Кальман. Вона померла в 1997 році у віці 122 роки і 164 дні.

Такана народилася в 1903 році, вийшла заміж в 19 років. Разом зі своїм чоловіком Хідео займалася продажем рисових коржів у власному магазині. Вони виховали чотирьох власних та одну прийомну дитину. Після того як чоловіка Танаки призвали на військову службу в 1937 році, вона стала більше часу приділяти родинному бізнесу і догляду за свекрухою. Під час Другої світової війни її старший син Нобуо був захоплений в полон бійцями радянської армії і повернувся до Японії тільки в 1947 році.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша людина відсвяткувала 118-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі