субота, 16 жовтня 2021 03:14

Надлишок авокадо в Австралії призвів до їх рекордного здешевлення

Надлишок авокадо в Австралії призвів до їх рекордного здешевлення
Виробництво авокадо в Австралії різко зросло за останнє десятиліття / Getty Images

Неухильне зростання виробництва авокадо в Австралії призвело до різкого падіння цін на них.

Ягода, яку колись сприймали як символ здоров'я і елітарності, тепер настільки поширена в країні, що фермери повинні викидати гниючі авокадо. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріший тропічний ліс у світі передадуть аборигенам

Ціни на ці ягоди в Австралії впали в перерахунку до 19 грн за штуку з 58 грн на початку року. А ще в 2018 році коштували 173 грн.

Фермери посадили велику кількість дерев для задоволення зростаючого попиту. Урожай вирощують в Австралії цілий рік.

За даними галузевої групи Avocados Australia, жителі країни споживають 4 кг авокадо на людину в рік, а до 2022 року ця кількість зросте до 5 кг. Але країна в цьому році виростила на 65% більше авокадо, порівняно з 2020 роком.

Зараз на фермах в країні гниє більше авокадо, ніж продають на полицях супермаркетів. Нинішній сплеск виробництва пояснюється хорошими сезонними умовами в Австралії.

Хоча деякі авокадо з Австралії потрапляють на азіатські ринки в Сінгапурі, Малайзії та Гонконгу, експорт ягоди відносно невеликий. Незважаючи на те, що в 2020-2021 роках країна продавала за кордон 4% врожаю, фермери зараз вивчають такі можливості. Падіння цін сприяє цьому.

В австралійському Мельбурні 19 вересня у час масових акцій протесту проти карантину затримали понад 230 осіб. Поліція звинувачує мітингуючих в надмірній агресивності. Щонайменше, 10 поліцейських отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Надлишок авокадо в Австралії призвів до їх рекордного здешевлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі