четвер, 26 листопада 2020 16:26

На заводі наплутали з Covid-вакциною - вона показала хибний результат

На заводі наплутали з Covid-вакциною - вона показала хибний результат
Половину дози давали молодшій категорії учасників випробувань, але випадково — просто на заводі неправильно розливали препарат. Фото: pixabay

Компанія AstraZeneca, що розробляє вакцину від коронавірусу в співпраці з Оксфордським університетом, на початку тижня повідомила про більшу ефективність половини дози.

Виявилося, що це результат помилки на виробництві, повідомляє Bloomberg.

У звіті про дослідження, що продемонструвало 90% ефективності половини дози вакцини, не зазначили, чому обрали саме такий об'єм препарату. Пізніше партнери компанії розкрили цю технічну дрібницю, що поставило нові питання перед виробником однієї з найочікуваніших вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише вакцина: інфекціоністка розповіла, що ще потрібно для боротьби з Covid-19

Половину дози давали молодшій категорії учасників випробувань, але випадково — просто на заводі неправильно розливали препарат.

Ця новина викликала занепокоєння в інвестиційних компаній, які очікували на якнайшвидшу реєстрацію вакцини та її випуску на ринок. Проте розробники заявили, що коли виявили помилку, це обговорили з регуляторами, які й дозволили випробування в 2 режимах. Різна ефективність вакцини AstraZeneca є випадковістю або, ймовірніше, наслідком вікової різниця між учасниками випробувань.

"Дозвіл, заснований на поточних даних, означає, що людям щеплять вакцину, справжня ефективність якої невідома", — написали в повідомленні.

Світовий банк з Міністерством охорони здоров'я готують проєкт із закупівлі вакцин від Covid-19 та обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова

Зараз ви читаєте новину «На заводі наплутали з Covid-вакциною - вона показала хибний результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі