понеділок, 20 вересня 2021 09:19

На заводі Kia людей замінили роботи
5

У Південній Кореї на заводі Kia почали працювати андроїди зі штучним інтелектом й автономною навігацією. Їх використовують для охорони та нічного патрулювання.

Андроїда для забезпечення безпеки промислових об'єктів під назвою Factory Safety Service Robot офіційно презентували 17 вересня, повідомляється на сайті компанії. Ц його основі лежить чотириногий робот Spot виробництва Boston Dynamics.

"Robot – наш перший спільний проєкт. Андроїд здатний виявляти ризики та забезпечувати безпеку співробітників", – заявив керівник лабораторії робототехніки Hyundai Motor Group Хюн Дон Чжин.

За допомогою вбудованого тепловізора та 3D-лідара Robot здатний розпізнавати людей, відслідковувати підвищення температури до небезпечних значень і ризики виникнення пожежі. Новим роботом можна керувати дистанційно та в прямому ефірі бачити його переміщення територією заводу. Андроїд може пересилати фото того, що відбувається в реальному часі на виробничому майданчику, відправляти журнал дій у центр управління. Також оперативно приходити на допомогу в разі надзвичайної ситуації, подаючи звуковий сигнал тривоги на вебсторінці, через яку здійснюється управління.

Robot оснащений системами для автономного патрулювання промислових об'єктів
Фото: Kia.ru
В андроїд вбудована функція управління завданнями, лідар для розпізнавання відкритих дверей
За допомогою вбудованого тепловізора і 3D-лідара Robot здатний розпізнавати людей
Новим роботом можна управляти дистанційно
Він має систему навігації, що дозволяє роботу самостійно переміщатися по позначених ділянках промислового об'єкта

Robot оснащений системами для автономного патрулювання промислових об'єктів. До них належить функція управління завданнями, лідар для розпізнавання відкритих дверей і технологія машинного зору на основі нейронних мереж. А також система навігації, що дозволяє роботу самостійно переміщатися по позначених ділянках заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai за круглу суму купила виробника собак-роботів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи Boston Dynamics продемонстрували дива паркуру

Дослідники NASA представили собак-роботів, які зможуть маневрувати під час космічних місій краще, ніж марсоходи. Роботів Au-Spot від Boston Dynamics зі штучним інтелектом оснащують набором сенсорного обладнання, щоб допомогти їм автономно переміщатися по Червоній планеті.

Зараз ви читаєте новину «На заводі Kia людей замінили роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі