понеділок, 14 жовтня 2019 04:56

На виборах в Польщі перемогла правляча партія Качинського

На виборах в Польщі перемогла правляча партія Качинського
В Польщі пройшли вибори. Фото: ТСН

У Польщі пройшли парламентські вибори.

Перемогла правляча партія, причому, з великим відривом від інших суперників, та ще й поліпшивши колишній власний результат, повідомляють польські ЗМІ.

На парламентських виборах в Польщі перемогла нинішня правляча партія "Право і Справедливість". Згідно з екзит-полами, за неї віддали голоси 43,6% виборців, що дозволяє їм знову сформувати монокоаліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка бере участь в польських виборах

Таким чином, правлячій польської партії вдалося поліпшити свої результат. На парламентських виборах 2015 року за них проголосувало 37,6% виборців.

Опозиційна "Громадянська платформа" отримала 27,4% голосів. Ще 11,9% проголосували за "лівих" - блок лівоцентристських партій.

У Сейм також проходить і "Польська коаліція" - блок Польської селянської партії і популістів з Kukiz'15 - за них віддали голоси 9,6%.

Сенсацією нинішніх виборів стало проходження до Сейму ще одних правих популістів - блоку Конфедерація. За цю політичну силу проголосувало 6,4%, тоді як опитування давали їй менше прохідного бар'єру - близько 3,8%.

Правляча націоналістична партія Польщі "Право і справедливість" лідирувала в опитуванні перед парламентськими виборами.

Зараз ви читаєте новину «На виборах в Польщі перемогла правляча партія Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі