пʼятниця, 24 листопада 2017 11:08

На саміті в Брюсселі Тереза Мей заявить про необхідність протистояти діям Росії

На саміті в Брюсселі Тереза Мей заявить про необхідність протистояти діям Росії
Тереза Мей. Фото: rbc.ua

Тереза Мей, прем'єр-міністр Великої Британії, на 5 саміті "Східного партнерства", що відкривається 24 листопада в Брюсселі заявить про необхідність протистояти загрозам із боку Росії.

Прес-служба голови уряду вже анонсувала цю заяву, як пише NEWSru.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін намагається підірвати вільні суспільства" - Мей розкритикувала главу Кремля

Політик висловиться за єдиний підхід "у боротьбі з погрозами і спробами дестабілізації ситуації, що виходять від інших іноземних держав, таких як Росія".

А також вона заявить про рішення виділити 100 млн фунтів стерлінгів, що становить більше $132 млн, протягом 5 років для того, щоб боротися з дезінформацією в країнах Східного Сусідства.

У промові Мей йдеться: "Від сільського господарства в Україні до технологічного сектора в Білорусі в "Східному партнерстві" закладений величезний потенціал, який нам слід плекати і розвивати. Але ми також повинні зберігати пильність щодо дій ворожих держав, таких як Росія, які загрожують цьому потенціалу і намагаються розірвати нашу колективну могутність на частини".

Ще у документі додається, що Лондон виділяє в нинішньому фінансовому році 50 млн фунтів стерлінгів, що становить більше $66 млн, на підтримку реформ і зміцнення безпеки регіону за рахунок таких проектів, як проведення податкової реформи в Молдові та розмінування територій в Україні.

У Великій Британії створять спеціальний комітет з розслідування можливого втручання Росії в референдум щодо виходу країни з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «На саміті в Брюсселі Тереза Мей заявить про необхідність протистояти діям Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі