пʼятниця, 14 травня 2021 06:40

На річці встановили сіті, щоб виловлювати трупи померлих від коронавірусу

На річці встановили сіті, щоб виловлювати трупи померлих від коронавірусу
Десятки тіл викинуло на берег головної річки Індії, Гану / Getty Images

Влада Індії встановила сіті через головну річку країни Ганг після того, як десятки тіл, загиблих від коронавірусу, днями викинуло на берег. 71 труп знайшли в штаті Біхар, що викликало побоювання, що вірус лютує в сільських районах.

Новина про сіті прозвучала після того, як кількість загиблих в Індії подолала позначку в 250 тис. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість інфікованих Covid-19 у світі перевищила 160 млн осіб: де найбільше

"В річці на межі двох штатів встановили сіті та збільшили кількість патрулів. Місцева влада стурбована трагедією і збитком, нанесеним Гангу. Експертиза показала, що трупи були мертві протягом 5 днів. Ми порадили місцевій владі проявляти більшу пильність. Раджу всім віддавати шану загиблим", - заявив міністр водних ресурсів штату Біхар Санджай Кумар.

Друга руйнівна хвиля Covid-19 вибухнула в Індії в лютому іризвела зараз до колапсу медичної системи. Лікарні, крематорії та морги переповнені. Медиків, ліків, балонів із киснем, і дров на спалення бракує.

Керівники штатів Індії просять в центральної влади вакцини, закликаючи прем'єра Нарендру Моді припинити експорт доз закордон, а також збільшити виробництво, і терміново отримати поставки з-за кордону.

"Люди будуть вмирати в третій і четвертій хвилях так само, як зараз, без додаткових вакцин", - заявив заступник головного міністра столиці Делі Маніш Сісодія.

За даними міністерства охорони здоров'я країни, в Індії з населенням 1,366 млрд осіб від коронавірусу померли понад 258 тис. людей. Більше 23,7 млн захворіли. Експерти кажуть, що реальні цифри можуть бути в 5-10 разів більшими.

У великих містах країни просто на вулицях горять похоронні вогнища, а в селах тіла скидають в Ганг родичі, які не мають дров для кремації. Через брак ліжок, ліків і кисню багато лікарень у другій за чисельністю країні світу змушені відмовляти безлічі хворих.

За даними ВООЗ, на країну припадає половина нових випадків Covid-19 та 30% смертей у світі. Індійський штам вірусу B.1.617 сприяє швидшому поширенню хвороби. Цей штам виявлений вже в кількох десятках інших країн.

Зараз ви читаєте новину «На річці встановили сіті, щоб виловлювати трупи померлих від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі