вівторок, 29 вересня 2020 23:14

На МКС стався витік повітря в російському модулі

На МКС стався витік повітря в російському модулі
У найближчі дні причина зниження атмосферного тиску буде локалізована. Фото: Reuters

На Міжнародній космічній станції стався витік повітря в російському модулі, там, де розташована робоча апаратура.

Наразі місце вже виявили та локалізували. Про це повідомляє пресцентр "Роскосмосу".

"Після проведеного аналізу та пошуку місця витоку повітря з атмосфери Міжнародної космічної станції було встановлено, що дане місце знаходиться в службовому модулі "Звезда", в якому знаходиться наукова апаратура. Негерметичність локалізована в робочому відсіку службового модуля", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало фантастичне фото космосу

Як зазначається, падіння тиску атмосфери на станції зафіксували на рівні 1 мм за 8 годин. Повне відновлення герметичності відбудеться протягом найближчих днів.

"Небезпеки для життя і здоров'я членів екіпажу немає, як і перешкод для продовження польоту МКС в пілотованому режимі", - додали в МКС.

Раніше повідомлялося про витік в американському секторі Міжнародної космічної станції. Тоді через витік теж зріс тиск, але у NASA запевняли про відсутність загрози для екіпажу. На станції нині працюють російські космонавти Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також американський астронавт Крістофер Кессіді.

Зараз ви читаєте новину «На МКС стався витік повітря в російському модулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі