понеділок, 22 грудня 2008 09:17

На місце Алексія ІІ пропонують митрополита Володимира

Єпископат Української православної церкви Московського патріархату підтримуватиме кандидатуру митрополита Володимира на Первосвятительський патріарший престол під час голосування на Помісному Соборі Російської православної церкви.

Про це йдеться у зверненні архієреїв УПЦ МП до митрополита Володимира, текст якого передано УНІАН.

"Зараз ведеться робота з підготовки до Помісного Собору, який має обрати нового Предстоятеля Російської православної церкви. Напередодні цієї знаменної події ми, Архієреї Української православної церкви, звертаємося до Вашого Блаженства з проханням прийняти наше висування Вашої кандидатури на Патріарших виборах, що наближаються", - йдеться у зверненні.

"Ми вважаємо Вас достойним кандидатом на Первосвятительський Патріарший Престол і запевняємо, що підтримаємо Вашу кандидатуру під час голосування на Помісному Соборі Російської Православної Церкви", - йдеться у зверненні.

У свою чергу митрополит Володимир (Сабодан) подякував єпископату УПЦ за довіру, але від відповіді та коментарів утримався, зазначили в прес-службі предстоятеля УПЦ.

Як повідомлялося, 5 грудня на 80-му році життя помер Патріарх Московський і всієї Русі Алексій ІІ, який 18 років очолював Російську православну церкву.

Зараз ви читаєте новину «На місце Алексія ІІ пропонують митрополита Володимира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі