середа, 20 січня 2021 08:31

На кориді загинули 222 людей

На кориді загинули 222 людей
Фото з трагедії в газеті El Heraldo / El Heraldo

20 січня 1980-го під час кориди обрушилися трибуни арени в колумбійському місті Сінселехо. Внаслідок трагедії загинули 222 людей.

Щороку в цьому колумбійському місті проводять кориду на честь релігійного свята. Задля цього будують тимчасові трибуни. Місцеві багаті землевласники дають нагороди тореадорам, які заколють бика найбільшою кількістю дрібних ударів шпагами. Подія привертає чималу увагу місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щороку гине до 15 людей - почався фестиваль під час якого люди бігають наввипередки з биками

У 1980-му на святі раптово обвалилися 5 секцій переповнених тимчасових дерев'яних трибун. Загинули 222 людини, більше 500 отримали поранення. Деякі жертви напоролися на гострі осколки балок, інших затоптав на смерть натовп, який охопила паніка.

Влада звинуватила в трагедії сильні дощі, які пройшли перед цим, заявивши, що земля під дерев'яними балками, які підтримували трибуни, стала м'якою, а секції обвалилися під вагою великої кількості людей. Секції трибун падали, мов доміно, коли глядачі спостерігали, як молоді тореадори на рингу боролися проти биків.

Обвалення в Сінселехо – найбільш смертоносна трагедія на спортивному заході в історії Колумбії. Вона сталася внаслідок скупчення занадто великої кількості глядачі та вади при будівництві конструкцій.

Попри те, що арени для кориди стали більш суворо інспектувати після трагедії в Сінселехо - тимчасова трибуна в місті Хонді, за 100 км від столиці, Боготи, обрушилася в лютому 1989-го. Внаслідок інциденту 7 людей загинули і ще 300 отримали поранення. У жовтні 2006-го на арені в Колумбії знову сталася катастрофа. В результаті часткового обвалення трибун постраждали більше 100 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На кориді загинули 222 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі