пʼятниця, 15 березня 2019 17:48

На дні Тихого океану знайшли авіаносець часів Другої світової

На дні Тихого океану знайшли авіаносець часів Другої світової
Фото: Дзеркало тижня

Команда дайверів під керівництвом одного із засновників Microsoft Пола Аллена виявила на дні Тихого океану американський авіаносець часів Другої світової війни USS Wasp. Корабель виявили на глибині 4,2 тис. м.

Будівництво авіаносця почалося 1936 року, а на воду його спустили у 1939-му. 1940 року корабель був включений до складу флоту США, а в 1942-му доставляв британські винищувачі з Великої Британії на Мальту, пише Popularmechanics.

У вересні 1942 року літаки, що базувалися на борту авіаносця, прикривали союзні війська під час битви на Тихому океані. Японська армія випустила шість торпед, три з яких потрапили в Wasp. Менш ніж через годину капітан авіаносця віддав наказ покинути корабель, який затонув через вісім годин. У бою загинуло 176 і було поранено 366 осіб з 2162 членів екіпажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні океану знайшли затоплений авіаносець

Раніше команда дайверів вже знайшла кілька затонулих авіаносців. Наприклад, у лютому був знайдений "Хорнет". Тепер же вони виявили USS Wasp. Корабель був знайдений у Кораловому морі між Австралією і Новою Гвінеєю.

Іспанські археологи склали повноцінну карту затонулих кораблів у період з 1492 по 1898 рік.

До переліку увійшов 681 корабель, що зазнав катастрофи біля берегів Куби, Панами, Домініканської Республіки, Республіки Гаїті, Східного узбережжя США, Бермудських та Багамських островів. Фахівці витратили 5 років, щоб вивчити архіви, повідомляє The Guardian.

Археологи вивчали період, коли велика частина Латинської Америки була під владою іспанців.

Зараз ви читаєте новину «На дні Тихого океану знайшли авіаносець часів Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі