вівторок, 01 грудня 2020 18:58

На банки міста напала група із 30 бойовиків і близько десятка авто

На банки міста напала група із 30 бойовиків і близько десятка авто
Перестрілка. Кадр із відео / The Guardian

У Бразилії кількадесят озброєних бойовиків напали на південне місто Крісіум, щоб обікрасти його центральні банки.

Бандити вночі взяли в облогу місто, брали в заручники чиновників, підривали сейфи банків, і за 2,5 год. утекли. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент заявляє, що в жодному разі не вакцинуватиметься

Колона автомобілів Land Rover і BMW у ніч на вівторок в'їхала в місто. Бандити були в масках, озброєні. Зокрема, гвинтівками 50-го калібру, які здатні збивати гелікоптери. Почалися перестрілки з поліцією.

"Місто в облозі. Це масштабний напад, у якому беруть участь добре навчені злочинці. Прошу мешканців залишатися в будинках, не виходити на вулиці. Будьте обережні та сховайтеся. Скажіть родичам і друзям, щоб ніхто не виходив. Дозвольте поліції виконувати свою роботу", - заявив мер 220-тисячного міста Клезіо Сальвар.

Після в'їзду в місто злочинці взяли в облогу центр Кірісіума, заблокувавши всі виїзди. Шістьох муніципальних працівників, які саме фарбували пішохідні переходи, ненадовго взяли в заручники. Щоб поліція не могла проїхати, розкинули спеціальні засоби з шипами.

Цілями виявилися місцеві банки. Бандити входили всередину і вибухівкою зривали сейфи. Приблизно через 2,5 год. після початку нападу, втекли з міста в колоні з приблизно 10 авто.

Після втечі на вулицях залишилися великі суми грошей. На одному з роликів у соцмережах видно, як місцеві збирають купюри. Чотирьох заарештували зі $153 тис.

Глава поліції в Крісіума Віктор Б'янко Круз заявив, що в нападі взяли участь щонайменше 30 бандитів.

"Ніколи не бачили подібного. Стільки стрільби. Добре організована банда з важким озброєнням", - заявив Круз.

Такі напади стають дедалі частішими в різних віддалених частинах Бразилії. Схожі атаки сталися недавно в містах Араракуара, Ботукату й Оріньюс. Оглядачі вважають, що за нападами стоїть найпотужніша організована злочинна група в країні – "Перша столична команда".

Зараз ви читаєте новину «На банки міста напала група із 30 бойовиків і близько десятка авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі