четвер, 22 жовтня 2020 04:54

МЗС Угорщини прокоментувало агітацію свого політика у Закарпатті

МЗС Угорщини прокоментувало агітацію свого політика у Закарпатті
Угорський політик агітував на виборах у Закарпатті. Фото: Укрінформ

У Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що не погоджуються з українською оцінкою приїзду на Закарпаття державного секретаря Угорщини з питань національної політики Яноша Арпада Потапі.

Угорське зовнішньополітичне відомство вважає, що "візит державного секретаря на Закарпаття не можна вважати політичним втручанням, він виконав своє конституційне зобов'язання" з підтримки угорської громади, повідомляє Радіо Свобода.

"Державний секретар відвідав Закарпаття не заради виборів, а в рамках своїх регулярних візитів. Уряд Угорщини підтримує економічний розвиток, розвиток шкіл та культурно-оздоровчі програми на Закарпатті, результати яких приносять користь не лише угорській громаді, а й усім жителям Закарпаття, незалежно від національності", – йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський політик агітував на виборах у Закарпатті - МЗС відреагувало

20 жовтня у МЗС України застерегли угорських посадовців від ведення політичної агітації у Закарпатській області.

19 жовтня Громадянська мережа ОПОРА звернулась до МЗС з проханням відреагувати на порушення вимог українського законодавства угорськими посадовцями. За даними спостерігачів мережі, 8-9 жовтня держсекретар Угорщини з питань національної політики Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпаття, зокрема деяких об'єктів в Ужгороді, Ужгородському та Берегівському районах, здійснив агітацію на користь політичної партії "КМКС "Партія угорців України".

Зараз ви читаєте новину «МЗС Угорщини прокоментувало агітацію свого політика у Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі