субота, 27 лютого 2021 17:28

Мовчки і з дистанції: в РФ вшановують пам'ять убитого Нємцова

Мовчки і з дистанції: в РФ вшановують пам'ять убитого Нємцова
Замовники вбивства Нємцова досі не знайдені. Фото: Getty Images

У Росії проходять меморіальні заходи в день річниці вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова.

Колишній віце-прем'єр уряду був застрелений на мосту навпроти Кремля 27 лютого 2015 року. У багатьох регіонах РФ влада відмовила учасникам у проведенні великих зібрань, посилаючись на протиепідемічні заходи, пише "Радіо Свобода"

У Москві на покладання квітів на Великому Москворецькому мосту прибули посли США Джон Салліван, Великої Британії Дебора Броннерт та Латвії Маріс Рієкстіньш, тимчасовий повірений Польщі Яцек Щлядевський, інші дипломати з Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нємцова застрелили 6 років тому

Організатори акції неофіційно домовилися з мерією Москви, що на місці вбивства влада дозволить упродовж 4 год покладати квіти без політичних гасел і виступів, з дотриманням соціальної дистанції.

Акції пам'яті убитого політика відбулися також в Омську, Тюмені, Новосибірську та Іркутську. У Барнаулі єдиний у Сибіру узгоджений мітинг запланований на 28 лютого.

Акції заплановані у Санкт-Петербурзі і Нижньому Новгороді. Влада заборонила проведення будь-яких заходів у Сочі, Пскові, Челябінську та Краснодарі.

Організатори та замовники вбивства Нємцова досі не знайдені. Родина та колеги Нємцова вважають, що до організації злочину і приховування винних може бути причетне оточення президента РФ Володимира Путіна.

2 лютого у Москві російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 2,5 років в'язниці. Торік у серпні Навального отруїли в РФ препаратом "Новічок".

Зараз ви читаєте новину «Мовчки і з дистанції: в РФ вшановують пам'ять убитого Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі