понеділок, 20 грудня 2021 19:41

Москва висилає німецьких дипломатів у відповідь на видворення своїх

Москва висилає німецьких дипломатів у відповідь на видворення своїх
Вбивця Вадим Красіков. Фото: The International Criminal Police Organization

Міністерство закордонних справ РФ висилає з Москви двох німецьких дипломатів у відповідь на висилку з Берліна двох російських. Це сталося після вироку у справі про вбивство 2019 року в німецькій столиці росіянином громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі.

Німецького посла у Москві Гезу Андреаса фон Гайра викликали до російського МЗС. Там відкинули звинувачення у причетності державних структур РФ до вбивства Хангошвілі, повідомляє сайті МЗС Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині закликали до переговорів з РФ щодо України

15 грудня суд у Берліні визнав росіянина Вадима Красікова винним у вбивстві Хангошвілі та засудив до довічного ув'язнення.

Німецьке МЗС після вироку викликало посла РФ Сергія Нечаєва і оголосило про висилку двох дипломатів через це, звинувачуючи російські спецслужби в причетності до злочину.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт закликала посилити санкції проти президента Росії Володимира Путіна і його оточення. "Відповідальні за агресію повинні випробувати на собі її наслідки. Наприклад, втративши можливість їздити на шопінг у Париж", - сказала в інтерв'ю тижневику Bild am Sonntag.

Зараз ви читаєте новину «Москва висилає німецьких дипломатів у відповідь на видворення своїх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі