вівторок, 08 жовтня 2019 07:48

Москва побачила в Україні подвійну дискримінацію російської мови

Москва побачила в Україні подвійну дискримінацію російської мови
Міністерство закордонних справ РФ відреагувало на перехід російськомовних шкіл в Україні на викладання українською мовою. Фото - raskolam.net

Міністерство закордонних справ РФ відреагувало на заяву міністра освіти і науки України Ганни Новосад про те, що з 2020 року російськомовні школи в Україні переведуть на викладання українською мовою.

У відомстві звинуватили владу України у нібито "подвійній дискримінації" російської мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професорка вказала на загрозливу тенденцію щодо мови в школах

"Офіційний Київ продовжує взятий попередньою владою курс на тотальну і насильницьку українізацію країни. Більше того, російська мова як і раніше зазнає подвійної дискримінації, оскільки для шкіл з навчанням мовами нацменшин, які відносяться до мов Європейського союзу, перехід на українську мову відкладається до 2023 року", – йдеться в заяві МЗС РФ.

У Москві назвали таку політику "згубною" і закликали Київ "захищати європейські праволюдські цінності і переглянути свою мовну політику".

Від 16 липня цього року почав діяти закон, який визначає українську єдиною державною мовою в Україні. У той же день Конституційний суд на закритому засіданні визнав конституційною мовну статтю закону про освіту.

Зараз ви читаєте новину «Москва побачила в Україні подвійну дискримінацію російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі