неділя, 05 серпня 2018 15:21

Москва підтвердила серйозні проблеми з нафтою

Москва підтвердила серйозні проблеми з нафтою
Російські компанії необхідно переводити на вітчизняне обладнання. Однак проблема в тому, що найчастіше такого обладнання просто немає. Фото: Уніан

Санкції США і ЄС негативно вплинули на видобуток нафти і газу в Росії.

"Введені США і їхніми союзниками фінансові та технологічні санкції щодо російських енергетичних компаній позначили проблему уразливості і залежності вітчизняної енергетики від іноземного капіталу та іноземних технологій, обладнання, програмного забезпечення", - заявив секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, пише "Росбалт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми розробляємо нові санкції проти Росії – сенатор США

За його словами, російські компанії необхідно переводити на вітчизняне обладнання. Однак проблема в тому, що найчастіше такого обладнання просто немає.

"Після санкцій розвиток російських компаній, які займаються видобутком нафти і газу, зупинився", - говорить експерт Валерія Миронова.

Анонсовані санкції США обвалили ринок російського держборгу. Більшість ліквідних випусків облігацій федеральної позики подешевшали до мінімальних відміток, у порівнянні з червнем, до позначки 102,57% від номіналу. Аналітик "Райффайзенбанку" Денис Поривай заявив, що закордонні інвестори починають розглядати сценарій санкцій проти держборгу як базовий. Вони володіють облігаціями федеральної позики на суму понад $30 млрд і контролюють майже третину ринку.

Зараз ви читаєте новину «Москва підтвердила серйозні проблеми з нафтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі