субота, 31 жовтня 2020 11:49

Москва назвала умову, за якої допоможе Вірменії

Москва назвала умову, за якої допоможе Вірменії
Росія не сказала нічого нового на прохання Вірменії. Фото газета ру

Росія погодилася надати "всю необхідну допомогу" Вірменії у конфлікті з Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Умовою цієї допомоги буде ситуація, якщо бойові дії будуть перенесені на територію Вірменії..

"Підтверджуємо зобов'язання Російської Федерації союзницьким зобов'язанням щодо Республіки Вірменія, у тому числі випливають з Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу між Російською Федерацією і Республікою Вірменія від 29 серпня 1997 року. У відповідності з Договором Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії", - заявили в міністерстві закордонних справ РФ.

Раніше прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян направив лист президенту Росії Володимиру Путіну, в якому попросив допомоги, ґрунтуючись на двосторонніх угодах між країнами. Зокрема, Пашинян попросив Путіна допомогти "забезпечити безпеку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пашинян попросив Путіна про військову допомогу

З 26 жовтня в Нагірному Карабасі набуло чинності третє перемир'я. Про це Азербайджан і Вірменія домовилися під час переговорів у США.

Зараз ви читаєте новину «Москва назвала умову, за якої допоможе Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі