четвер, 17 жовтня 2019 18:41

Московська церква вигадала, як помститься Греції за визнання ПЦУ

Московська церква вигадала, як помститься Греції за визнання ПЦУ
Патріарх Кирило не буде згадувати Ієроніма під час богослужінь. Фото: "Цензор.НЕТ"

Патріарх московської церкви Кирило не буде згадувати під час богослужінь предстоятеля Елладської православної церкви Ієроніма за те, що той визнав автокефалію Православної церкви України.

"Священний синод Російської православної церкви уповноважує святішого патріарха московського і всієї Русі Кирила припинити поминання імені блаженнійшого архієпископа афінського і всієї Еллади в диптихах у разі, якщо предстоятель Елладської церкви почне за богослужіннями поминати главу одного з українських розкольницьких угруповань або зробить інші дії, що свідчать про визнання ним українського церковного розколу", - повідомляє сайт Московського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Кирило скликав надзвичайне засідання синоду після визнання ПЦУ Грецією

Синод дійшов висновку, що Ієронім визнав незалежність ПЦУ, ґрунтуючись на помилкових і хибних аргументах.

Російські священики обурились, що визнання автокефалії Православної церкви України проходило без голосування.

Елладська православна церква визнала Православну церкву України на чолі з митрополитом Епіфанієм. Церкву признали в Афінах, на соборі Священного синоду ЕПЦ під головуванням архієпископа Афінського і всієї Греції Єроніма, передає прес-служба ЕПЦ.

Зараз ви читаєте новину «Московська церква вигадала, як помститься Греції за визнання ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі