неділя, 29 серпня 2021 03:25

Між Польщею і Білоруссю поклали колючий дріт

Між Польщею і Білоруссю поклали колючий дріт
Майбутній паркан зведуть заввишки в 2,5 метра і довжиною 180 км. Фото: Pixabay

Польські військові почали ставити колючий дріт на ділянці польсько-білоруського кордону в Зубжіце-Вельке для недопущення в'їзду мігрантів в країну. Про це в суботу, 28 серпня, повідомляє Ruptly.

Майбутній паркан зведуть заввишки в 2,5 метра і довжиною 180 км, що дорівнює практично половині загальної протяжності лісового кордону між двома державами.

Роботи зі зведення стіни почалися вчора, в п'ятницю, 27 серпня, біля прикордонного міста Кринки. Польські прикордонники заявили, що тільки за серпень вони відбили 3059 спроб незаконного перетину кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польша побудує двометровий паркан на кордоні з Білоруссю

"За останню добу перейти кордон з боку Білорусі намагалися 55 разів", - зазначили прикордонники.

Відомо, що через ситуацію з мігрантами Польща подвоїла до двох тисяч солдатів свій військовий контингент на східному кордоні для надання допомоги прикордонній службі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що Варшава продовжує дотримується жорсткої позиції з цього питання і має намір припиняти незаконний перехід кордону з Білоруссю. Він також звинуватив Мінськ у розпалюванні міграційної кризи.

Польський політик Дональд Туск закликав до загальнонаціональної угоди в Польщі щодо врегулювання кризи на польсько-білоруському кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Між Польщею і Білоруссю поклали колючий дріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі