пʼятниця, 11 червня 2021 17:52

Місто продає будинки за 4,5 грн

Місто продає будинки за 4,5 грн
Даніел Хармнікар, власник будинку, купленого за 4,5 грн, працює у дворі свого дому / Reuters

Влада хорватського містечка Леграді, що на півночі країни, у намаганні заманити нових жителів, продає покинуті будинки за 1 куну, що в перерахунку становить 4,5 грн. Проте є певні умови.

Місто Леграді колись було другим за величиною в Хорватії. Проте населення поступово скорочувалося після розпаду Австро-Угорської імперії впродовж 100 років. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найкраще відпочивати: думка європейців

"Ми перетворилися на прикордонне місто з поганим транспортним сполученням. З того часу населення поступово, але неухильно скорочується", - каже мер міста Іван Саболич.

Оточене полями й лісами, місто розташоване неподалік кордону з Угорщиною, і в ньому живе 2250 людей, що вдвічі менше, ніж 70 років тому.

За словами мера, з першої спроби місто продало 19 порожніх будинків і покинутих будівельних майданчиків за 1 куну. Зараз продано 17 об'єктів. Вони перебувають на різних рівнях аварійного стану. Деякі напівзруйновані, без вікон і дверей, а стіни вкриті цвіллю.

Муніципалітет заявляє, що дасть у перерахунку 110 тис. грн на будь-які необхідні ремонтні роботи, а для нових жителів, охочих купити приватний будинок, місто покриває 20% від його ціни або до 153 тис. грн.

Головні умови для людей чи пар, які хочуть оселитися в Леграді, - вони мають бути фінансово платоспроможними й молодшими за 40 років. Вони також мають узяти на себе зобов'язання залишитися в місті мінімум на 15 років.

Саболич каже, що пропозиція зацікавила іноземців.

"Після того, як деякі ЗМІ повідомили про акцію, ми отримали запити про купівлю будинку з віддалених місць - Росії, України, Туреччини, Аргентини, Колумбії", - каже мер.

Однак, за його словами, імміграція в Хорватію складна, тому зараз місто залишається здебільшого для хорватів. Він сказав, що можливості працевлаштування для новачків - це робочі місця в харчовій, деревообробній і металообробній промисловості.

Хорват Даніел Хармнікар із дружиною і двома малими дітьми прийняв пропозицію та купив для своєї сім'ї будинок за 1 куну.

Зараз ви читаєте новину «Місто продає будинки за 4,5 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі