четвер, 15 квітня 2021 17:13

Місце, що зачаровує: що має побачити кожен - фото
5

У світі є місця, про які мало хто знає. Коли мандрівники обирають місто для подорожі, то хочуть знайти таке, щоб запам'яталося надовго. Як хороший фільм чи книга.

Про деякі місця у світі знають лише Книга рекордів Гіннесса і місцеві жителі. При цьому вони наскільки дивні, що їх сміливо можна включати в список планів "Які місця варто відвідати в житті". Ось п'ятірка найбільш приголомшливих міст, які змусять повірити в існування магії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф рік знімав старий храм і зафіксував рідкісне явище - вражаючі фото

Тромсе, північ Норвегії

З кінця травня до кінця липня тут панує нескінченний день. Жителі Тромсе в цей час прокидаються і засинають при сонячному світлі. У них навіть існує приказка "Живи, коли прокинешся", що означає безглуздість затії робити розпорядок дня. Пам'ятайте, як в казці Корнія Чуковського крокодил проковтнув сонце? Можна опинитися в цьому творі, просто відвідавши це місто взимку, а саме в проміжок між груднем і лютим. У ці місяці сонце взагалі не сходить над Тромсе. Зате замість цього щодня можна милуватися Північним сяйвом.

Рюкан, південь Норвегії

Це містечко на 3300 жителів розташоване в долині між 2 величезними горами, тому сонце туди не потрапляє. Місцеві побудували тут 3 величезних "сонячних" дзеркала і встановили на скелях, щоб відбивалося світло. Видовище захоплююче: сонце потрапляє таким чином тільки в центр площі, створюючи ілюзію світла прожектора на центр міста. Решта ж "сцени" перебуває в тіні.

Велика Ньюфаундлендська банка, Канада

Містечко біля острова Ньюфаундленд відоме як найтуманніше місце у світі. На великій шельфовій мілині в Атлантичному океані поблизу острова перетинаються холодна Лабрадорська течія і теплий Гольфстрім. У результаті прибережне місто більшу частину року покрите густим туманом.

Село Маунсінрам, Індія

Це місце занесено в Книгу рекордів Гіннесса як найвологіше місце на планеті. Вся волога, яка накопичується в Бенгальській затоці, потрапляє в це село. Тут випадає 11 871 мм опадів за рік. Більш того, у Маунсінрам щодня йде безперервна злива.

Державний заповідник Білі піски (Вайт-Сандс), США

Цей американський національний парк в штаті Нью-Мексико в Штатах - найсвітліше місце на нашій планеті. Завдяки кристалам гіпсу, які володіють здатністю відображати сонячне світло, це місце стало одним з найбільших природних чудес світу. Крім того, пустеля розташована на висоті 1,2 км над рівнем моря, що забезпечує яскравіше сонце в денний час.

Тромсе, північ Норвегії
Фото: visitnorway
Рюкан, південь Норвегії
Велика Ньюфаундлендська банка, Канада
Село Маунсінрам, Індія
Державний заповідник Білі піски

У Бібліотеці Конгресу США зберігаються фото, зроблені в Іспанії 1910 року. На них видно побут людей, вулиці. Є світлини, на яких жінки торгують, працюють у полі, є діти за розвагами. На фото можна розгледіти інтер'єри будинків іспанців.

Зараз ви читаєте новину «Місце, що зачаровує: що має побачити кожен - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі