неділя, 20 вересня 2020 01:27

Мінськ та Москва незадоволені можливим виступом Тихановської на засіданні Ради ЄС

Мінськ та Москва незадоволені можливим виступом Тихановської на засіданні Ради ЄС
За даними ЗМІ, Тихановська має виступи на засіданні Ради ЄС 21 вересня. Фото: AFP

Офіційні Мінськ і Москва майже одночасно засудили повідомлення про те, що лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська може виступити на засіданні Ради Європейського Союзу в форматі міністрів закордонних справ країн ЄС 21 вересня.

Так, речник міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз заявив, що це стало б "нахабним і неприхованим втручанням у внутрішні справи" його країни та "повною неповагою до її громадян". За його словами, таким чином "реалізується курс на підрив суверенітету Білорусі", і позицію офіційного Мінська з цього питання вже довели до представника Євросоюзу в Білорусі й до "відповідних осіб" у Брюсселі, пише "Радіо Свобода".

Тим часом речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що "загравання" представників МЗС країн ЄС із самопризначеним представником білоруської опозиції та запрошення її до Брюсселя "на спілкування - це складова сценарію втручання у внутрішні справи Білорусі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську жорстоко розігнали жіночий марш

Як відомо, у Білорусі з 10 серпня тривають масштабні протести проти режиму Лукашенка. Білоруська опозиція готує санкційниий список, у який ввійдуть особи, причетні до тортур, незаконних арештів і знущань над затриманими під час протестів. Його передадуть в Туреччину, Росію, країни Євросоюзу, США та Україну.

Зараз ви читаєте новину «Мінськ та Москва незадоволені можливим виступом Тихановської на засіданні Ради ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі