вівторок, 12 жовтня 2021 07:00

Мільйони літрів пива і атракціони - запустили унікальний фестиваль

Мільйони літрів пива і атракціони - запустили унікальний фестиваль
Початок альтернативного "Октоберфесту" в Мюнхені 18 вересня 2021 року / Getty Images

12 жовтня 1810 року баварський принц Луї, згодом король Баварії Людовик I, одружився на принцесі Терезі фон Заксен-Хільдбургхаузен. Баварська королівська сім'я запросила жителів Мюнхена взяти участь в урочистостях, що проводили на полях перед міськими воротами. Надалі, поля назвали "Поля Терези" - на честь принцеси. Рішення повторити торжества в наступному році поклали початок традиції щорічного свята пива "Октоберфест", який тепер починається в кінці вересня і триває до першої неділі жовтня. Щорічно на святі вживають близько 4 млн літрів пива.

Свято відрізняється великою кількістю пивних наметів і різних атракціонів. "Октоберфест" привертав щороку до пандемії близько 6 млн відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Октоберфест знову скасували через пандемію

"Октоберфест" організовує і проводить влада Мюнхена. До участі допускаються тільки мюнхенські пивовари і до 120 км в окрузі. До фестивалю вони варять спеціальне пиво з вмістом алкоголю 5,8-6,3%. В якості закуски популярні смажені курочки, величезні кренделя, біла мюнхенська ковбаса, картопляний і капустяний салати, а також свинячі окости, смажені на рожні бики і запечена на паличці риба.

У Мюнхені 18 вересня цього року стартував альтернативний "Октоберфест". Офіційно його вже другий рік поспіль скасовують через пандемію, проте люди все одно збираються. У так званому WirtshausWiesn беруть участь близько 50 ресторанів і пабів, дотримуючись карантинні заходи. Також на місці працюють центри для тестування на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Мільйони літрів пива і атракціони - запустили унікальний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі