пʼятниця, 03 травня 2019 18:50

Мільйонам людей загрожує голод

Мільйонам людей загрожує голод
У Північній Кореї 10,1 млн людей знаходяться під загрозою голоду. Фото: Вaltnews

У Північній Кореї через найнижчий врожай за останнє десятиліття, близько 10 млн людей можуть опинитися під загрозою голоду.

Такі висновки зробила спільна оціночна місія Всесвітньої продовольчої програми і Продовольчої та сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй яка працювала в КНДР з 29 березня по 12 квітня. Про це розповів офіційний представник ВПП ООН Ерве Верхузел на брифінгу в Женеві.

"Було зроблено висновок, що через найгірший за 10 років врожай, що стало наслідком засухи, хвиль тепла і повені, 10,1 млн осіб страждають від суворої відсутності продовольчої безпеки. Це означає, що у них немає достатньої кількості продовольства до наступного врожаю", - зазначиві він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітаркою ООН отруїлися 160 людей: є загиблі

Так в КНДР було вироблено 4,9 млн метричних тонн сільськогосподарської продукції, що є найнижчим результатом після сезону 2008 - 2009 років. Країна потребує гуманітарної допомоги, без неї мільйонам людей може загрожувати голод.

До кінця року в американських ресторанах може з'явитися штучне м'ясо з пташиного пір'я. Синтезоване м'ясо з клітин курки – винахід компанії Just з американського Сан-Франциско. На відміну від вегетаріанського замінника з нуту або сої, це справжнє м'ясо, просто вирощене в лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонам людей загрожує голод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі