вівторок, 29 жовтня 2019 07:37

Microsoft заявила про масштабну атаку російських хакерів

Microsoft заявила про масштабну атаку російських хакерів
Угрупування Strontium називають відповідальним за кібератаки на Демократичну партію США, НАТО, французький телеканал TV5 Monde, Бундестаг. Фото: з відкритих джерел

Корпорація Microsoft виявила атаку хакерів, пов'язаних з російською владою, на антидопінгові організації по всьому світу.

Повідомлення про це опублікували в блозі корпорації.

Центр збору інформації про загрози Microsoft відстежив великі кібератаки на антидопінгові і спортивні організації, здійснені групою під назвою Strontium, також відомою як Fancy Bear і APT28.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери можуть атакувати через принтери - Microsoft

"Щонайменше 16 національних та міжнародних спортивних і антидопінгових організацій на трьох континентах стали жертвами цих нападів. Вони почалися 16 вересня, незадовго до появи повідомлень про нові можливі дії, що вживаються Всесвітнім антидопінговим агентством", - йдеться в повідомленні.

За даними Microsoft деякі з атак були успішними. Хакери використовували фішинг, розпорошення паролів і шкідливі програми.

Раніше повідомляли, що російські хакери можуть атакувати через принтери. Для зламу корпоративних мереж вони почали використовувати принтери і VoIP-телефони.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft заявила про масштабну атаку російських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі