понеділок, 05 лютого 2018 21:40

Метеорологи розповіли про наслідки аномально теплої зими

  У результатті збільшення глобальної температури у світі більше, ніж на два градуси – станеться катастрофа. Фото: 5 канал
У результатті збільшення глобальної температури у світі більше, ніж на два градуси – станеться катастрофа. Фото: 5 канал

Цього року в Україні було найменше морозних днів за останнє десятиріччя.

Щоправда більшість людей погода влаштовує, передає "Канал 24".

Цієї зими у курортному штаті США Флорида вперше за 30 років випав сніг. Біля Массачусетсу замерз океан. А в найбільшій пустелі світу Сахарі сніжить уже другий рік поспіль.

"В Україні ж взимку розцвітають квіти, зеленіє трава і з'являються бруньки на деревах. Метеорологи, екологи і кліматологи переконані: радіти нічому, глобальна кліматична система розбалансувалася. Десь з 89 року в Україні настав такий період по 2017 рік. Період, майже безперервний коли середньорічна температура значно перевищує норму. Середньорічна температура – це і є показник глобального потепління" – розповіла агрометеоролог Тетяна Адаменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День бабака: Тимко напророчив ранню весну

За її словами, у результатті збільшення глобальної температури у світі більше, ніж на два градуси – станеться катастрофа.

"Наприклад, південь Іспанії і Португалії, Туреччини, деякі регіони Марокко, Алжиру, Тунісу можуть перетворитися на пустелю вже до кінця століття. Стримати глобальне потепління взялися країни-учасники Паризької угоди", - додала вона.

Крім того, до підписання угоди долучилася й Україна. У Мінекології розробили Концепцію кліматичної політики в Україні до 2030 року. Планують підвищувати енергоефективність, більше використовувати джерела відновлювальної енергії та зменшити викиди парникових газів.

Житель Дніпра Сергій Воробей серед зими на дачі зібрав урожай редиски. Додатково у січні у чоловіка на дачній земельній ділянці в зимову пору року ростуть кріп і селера, а також морква.

Зараз ви читаєте новину «Метеорологи розповіли про наслідки аномально теплої зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі