понеділок, 14 жовтня 2019 01:47

Меркель закликала Ердогана негайно припинити наступ в Сирії

Меркель закликала Ердогана негайно припинити наступ в Сирії
Меркель закликала припинити наступ в Сирії. Фото: DW

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель закликала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана припинити наступ турецьких сил у північно-східній частині Сирії.

Такий заклик Меркель зробила під час проведеної в неділю телефонної розмови з турецьким лідером. Під час телефонних перемовин Меркель висловилася за "негайне припинення" наступальної операції турецьких збройних сил у цьому регіоні, цитує інформагенція Reuters.

Меркель переконана, що ця операція, попри обґрунтовані інтереси Туреччини в сфері безпеки, загрожує призвести до переміщення значної кількості місцевих жителів, дестабілізації регіону та посилення терористичного угруповання "Ісламська держава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів телефонну розмову з Меркель

Головними темами під час телефонних переговорів, ініційованих Ердоганом, були нинішня наступальна операція Туреччини в Сирії та ситуація в цій частині держави, а також ситуація в сирійській провінції Ідліб та роботи з розвідки та пошуку природного газу Туреччиною в Східному Середземномор'ї.

Напередодні стало відомо про рішення Берліна призупинити видачу нових дозволів на експорт німецьких озброєнь до Туреччини через початок наступальної операції турецьких військ проти сирійських курдів.

Зараз ви читаєте новину «Меркель закликала Ердогана негайно припинити наступ в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі