понеділок, 14 квітня 2008 15:50

Меркель оголила груди, як Семенюк (ФОТО)
5

У суботу в столиці Норвегії Осло відбулося урочисте відкриття нової будівлі національного оперного театру.

На церемонію відкриття приїхали сусіди норвежців: шведська крон-принцеса Вікторія, президент Ісландії Грімсон, німецький канцлер Ангела Меркель, датська королева Маргрете. Гостей приймала норвезька королівська сім"я.

На відкриття Меркель приїхала у незвичному для себе вбранні. Характерні для неї закриті костюми із штанами цього разу канцлер замінила вечірню сукню з відвертим декольте.

Цим вбранням Ангела Меркель нагадала українську любительку відвертих суконь - главу ФДМУ Валентину Семенюк. Соціалістка неодноразово демонструвала свої принади у Верховній Раді та на партійних з"їздах.

Національна опера- це найбільший культурний центр, побудований в Норвегії за останніх 700 років. Парламент схвалив проект в 1999 році, поклавши край дебатам, що продовжувалися більше 120 років.

Найбільш вражаючий елемент екстер"єру будівлі - кам"яний похилий дах, складений з 36 тис. фрагментів, які нібито виростають з води, що заповнює фіорд.

Цей дах норвезька архітектурна компанія Snoehetta називає "п"ятою стіною"; глядачі можуть по ній підійнятися на самий верх театру і милуватися виглядом на місто і на фіорд.

Нутрощі будівлі, що складається з тисячі приміщень, оброблені деревиною і прикрашені витворами мистецтва загальною вартістю в $12 млн доларів.

У залі Національної опери, що вміщає 1359 чоловік, не передбачені ложі. Правда, для норвезького короля і королеви влаштована окрема невелика територія, досить умовно відокремлена від інших глядацьких місць."

Фото Vip-ua, Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Меркель оголила груди, як Семенюк (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі