середа, 16 вересня 2020 11:02

Меркель очолила рейтинг довіри жителів розвинених країн - опитування

Меркель очолила рейтинг довіри жителів розвинених країн - опитування
Меркель користується найбільшою довірою серед світових лідерів. Фото: REUTERS

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель вийшла на перше місце за рівнем довіри серед світових лідерів у жителів 13 економічно розвинених країн.

Про це свідчать результати опитування американського соціологічного інституту Pew Research Center, проведеного з 10 червня по 3 серпня. В ньому взяли участь 13 273 респонденти, повідомляє DW.

Дослідники виявили, що 76% респондентів довіряють рішенням, які приймає глава німецького кабміну в міжнародних справах. Лише 19% сказали, що довіри до Меркель не відчувають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість партій потрапляють до Київради, Кличко обходить опонентів у боротьбі за крісло мера — опитування

Друге місце зайняв президент Франції Еммануель Макрон - 64% і 32% відповідно.

Президент РФ Володимир Путін розмістився в середині списку. Про довіру до нього сказали 23% опитаних, при цьому 73% висловилися скептично.

Найнижчий рівень довіри виявився до президента США Дональда Трампа. Йому вірять 16%, а не довіряють - 83%

Дослідники опитали жителів економічно розвинених країн - Канади, Австралії, Японії, Південної Кореї, Великої Британії, Швеції, Франції, Данії, Бельгії, Німеччини, Іспанії, Нідерландів та Італії.

Опублікували дані соцопитування, за яким 55% французів хочуть повернення смертної кари. Опитування у Франції проводила компанія Ipsos/Sopra Steria. Воно показало, що 82% французів хочуть також сильного лідера

Зараз ви читаєте новину «Меркель очолила рейтинг довіри жителів розвинених країн - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі