середа, 23 квітня 2008 11:43

Мера Тамбова офіційно звинуватили у викраданні українця

Офіційне звинувачення було пред"явлене голові адміністрації Тамбова Максиму Косенкову у справі про викрадення громадянина України Віталія Бабія.

Про це розповів офіційний представник Слідчого управління Слідчого комітету (СЬК) при прокуратурі РФ у Москві Михайло Іонкін.

За його словами, "звинувачення за статтею 126 (викрадання людини) УК РФ пред"явлене Максиму Косенкову у вівторок".

Запобіжний "захід залишений без зміни, він знаходиться під вартою", - сказав Іонкін.

Повідомляється, що у справі також проходить водій мера Віктор Сичов. Обом обвинуваченим в злочині, здійсненому групою осіб за попередньою змовою, загрожує позбавлення волі на термін від шести до 15 років.

Слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ 17 квітня повідомив про затримання в Москві Косенкова за підозрою в причетності до викрадання громадянина України.

Офіційний представник СКП Володимир Маркін зазначив, що раніше в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом викрадання людини, був затриманий виконавець викрадання.

Маркін повідомив, що ще 1 квітня слідчий відділ у Нагатинському району слідчого управління СКП у Москві порушив кримінальну справу за пунктом "а" частини 3 статті 126 УК РФ (викрадання людини) за заявою громадянина України, Віталія Бабія . Ця стаття передбачає до 20 років позбавлення волі. За даними слідства, "увечері 25 березня 2008 року невідомі під"їхали до одного з будинків на вулиці ставки Борисова в Москві, де напали на потерпілого, силою посадили в свій автомобіль і відвезли".

Як зазначає прес-служба Мосміськсуду, Симонівський суд Москви 18 квітня видав санкцію на арешт Косенкова після того, як розглянув матеріали, що поступили, і задовольнив клопотання слідства, обравши стосовно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мера Тамбова офіційно звинуватили у викраданні українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі