пʼятниця, 23 квітня 2021 09:39

Медведєв поскаржився на повернення відносин Росії та США в епоху Холодної війни

Медведєв поскаржився на повернення відносин Росії та США в епоху Холодної війни
В РФ заявили, що погіршення стосунків зі США продовжує посилюватися. Фото: Reuters

Заступник голови Радбезу й колишній прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що відносини Росії та США за останні роки повернулися в епоху Холодної війни.

"За останні роки відносини Росії та США фактично перейшли від суперництва до конфронтації, по суті — повернулися в епоху Холодної війни. Списки санкцій, тиск, погрози, конфліктне протиборство, захист своїх егоїстичних інтересів — усе це втягує світ у стан перманентної нестабільності", — сказав Медведєв в інтерв'ю "РІА Новости".

Він згадав про Карибську кризу 1962 року. Заявив, що тоді ситуацію врятували лідери наддержав. Вони зберегли тверезість оцінювання ситуації та дійшли компромісу.

Медведєв поскаржився на постійне розширення санкцій США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські агенти ГРУ підірвали чеські склади зброї, щоб не потрапила до противників Москви в Україні та Сирії" - що про нас пише світова преса

"Росія сьогодні, як і СРСР у минулому, завжди перебувала в стані наздоганяння Сполучених Штатів за рівнем загроз опонентові", — сказав він.

Кроки РФ, спрямовані на погіршення дипломатичних відносин зі США, у Держдепі назвали "ескалаційними" та "прикрими". Про це йдеться в електронному листі представника Державного департаменту США.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв поскаржився на повернення відносин Росії та США в епоху Холодної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі