четвер, 07 травня 2020 05:29

Медведчук і "1+1" поширюють російський фейк про коронавірус - Держдеп США

Медведчук і "1+1" поширюють російський фейк про коронавірус - Держдеп США
В Держдепі розповіли про поширення фейків про коронавірус в Україні. Фото: Reuters

Росія проводить дезінформаційну кампанію в Україні та Вірменії через підконтрольні медіа проти США про походження вірусу.

"На жаль, коли ми шукаємо шляхи подолання кризи, Росія продовжує докладати зусиль для поширення дезінформації. Росія бреше про походження вірусу. Це поширюється в Україні, Вірменії через підконтрольні медіа", - заявив заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент, пише "Укрінформ".

Російські фейки були озвучені в ефірі українського телеканалу "1+1", що належить олігархові Ігорю Коломойському. Зокрема, розповідалося про нібито наявність в Україні американських лабораторій, в яких розробляється біологічна зброя.

"Ця історія була поширена в Україні Віктором Медведчуком, підготовленим в КДБ адвокатом, через упередженість якого в 70-і роки Василь Стус був відправлений до Сибіру, в ГУЛАГ", - заявив Кент.

Фейк про американську біологічну зброю в Україні був активно поширений в російських пропагандистських ЗМІ, а також озвучений представником російської окупаційної адміністрації в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні активізувалися проросійські агітатори

Сюжет програми "Секретні матеріали" на каналі "1+1" про американські біолабораторії, начебто розташовані в Україні, вийшов у ефірі 27 квітня. У ньому йшлося, що європейські журналісти начебто виявили понад чотири тисячі лабораторій, у яких США створюють нові віруси, й міністерство оборони Сполучених Штатів Америки це нібито вже підтвердило.

Згідно з матеріалом "Детектор медіа", цей сюжет грунтується на інформації, вперше оприлюдненій на сайті партії "Опозиційна платформа — За життя" 15 квітня. На цьому вебресурсі було опубліковане публічне звернення Віктора Медведчука до керівництва держави про те, що в Україні діють 15 військових лабораторій США.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук і "1+1" поширюють російський фейк про коронавірус - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі