субота, 16 жовтня 2021 16:24

Має сидіти довічно: противники звільнення Саакашвілі вийшли на акцію до в'язниці

Має сидіти довічно: противники звільнення Саакашвілі вийшли на акцію до  в'язниці
Противники звільнення екс-президента Міхеіла Саакашвілі провели акцію біля руставської в'язниці. Фото: newsgeorgia.ge

16 жовтня у грузинському Руставі противники звільнення експрезидента Міхеіла Саакашвілі провели акцію біля в'язниці, де він перебуває.

Організаторами мітингу виступили громадяни, які називають себе "жертвами режиму" і "системних злочинів" уряду Саакашвілі, повідомляє інформаційний портал "Новини Грузія".

Найрадикальнішою на акції стала вимога довічного ув'язнення для експрезидента. Його озвучила мати Амірана Робакідзе, який загинув під час поліцейської операції в листопаді 2004 року - в перший рік перебування при владі уряду Саакашвілі. Випадок, який, отримав широкий громадський резонанс і був зарахований до числа "фальсифікованих владою справ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він худий та блідий - соратники Саакашвілі відвідали його у в'язниці

Деякі мітингарі прийшли до в'язниці з віниками, інші тримали в руках "закривавлені" плакати із зображенням експрезидента.

Мітинг тривав близько 40 хвилин і пройшов без інцидентів. Після виступу кількох спікерів зі сцени, учасники акції почали розходитися.

Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і оголосив голодування.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили в розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну затримають.

Зараз ви читаєте новину «Має сидіти довічно: противники звільнення Саакашвілі вийшли на акцію до в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі