вівторок, 11 квітня 2017 01:28

Матеріали про Путіна і Трампа принесли журналістам Пулітцерівську премію

Матеріали про Путіна і Трампа принесли журналістам Пулітцерівську премію
У Нью-Йорку вручили Пулітцерівську премію. Фото: Reuters

Журналісти газети The New York Times отримали Пулітцерівську премію в номінації "Міжнародний репортаж". Їх оцінили за серію матеріалів про президента Росії Володимира Путіна, його спробах вплинути на політику інших країн. Про це повідомляється на сайті премії.

Мова йде про серії russia's Dark Arts.

Репортери робили серію матеріалів про "армію тролів", загибель критиків Кремля, використання Інтерполу для пошуку опонентів російських властей, кібератаки під час президентської кампанії у США, російських хакерів та наслідки зовнішньої політики РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кліп українського режисера номінували на премію в США

У номінації "Служіння суспільству" перемогли журналісти The New York Daily News і ProPublica. Представники обох видань були нагороджені за висвітлення теми виселення представників меншин з державного житла в Нью-Йорку.

Матеріали журналістів з Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP) про панамські офшори перемогли в номінації "Пояснювальна журналістика". Серед авторів робіт — Роман Анін, Олеся Шмагун і Дмитро Великовський.

У номінації "Національний репортаж" переміг журналіст The Washington Post Девід Фарентхолд за матеріали про благодійної організації Дональда Трампа.

Пу́літцерівська пре́мія — одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США. Заснована видавцем "жовтої преси" Джозефом Пулітцером. Премія за американськими масштабами невелика — 10 тисяч доларів, але престижність її виняткова.

Зараз ви читаєте новину «Матеріали про Путіна і Трампа принесли журналістам Пулітцерівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі