вівторок, 29 вересня 2020 03:52

Макрон назвав отруєння Навального спробою вбивства

Макрон назвав отруєння Навального спробою вбивства
Макрон розповів про отруєння Навального. Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що факт застосування забороненого хімічної зброї проти російського опозиціонера Олексія Навального не викликає сумнівів.

Росія повинна надати роз'яснення по цій справі, заявив він на спільній прес-конференції з президентом Литви Ґітанасом Науседою, повідомляє Reuters.

"Цілком очевидно, що це спроба вбивства, яка мала місце в Росії по відношенню до лідера російської опозиції з застосуванням хімічного агента, яким маніпулюють в Росії. Тому Росія повинна надати роз'яснення", - сказав він.

Міжнародне співтовариство повинне буде прийняти рішення про наслідки отруєння Навального на основі інформації, наданої або ненаданої Росією для розслідування, проведеного Організацією по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США готують санкції проти отруювачів Навального

Нагадаємо, російський опозиціонер впав у кому 20 серпня. Тоді він втратив свідомість під час перельоту з Томська в Москву. Він був госпіталізований в лікарню в Омську. При цьому російські лікарі не виявили отрути в організмі політика і відкинули версію отруєння.

Через два дні Навальний був доставлений в клініку "Шаріте" в Берліні, де німецькі лікарі встановили, що опозиціонер був отруєний речовиною типу "Новичок". 23 вересня, його виписали з берлінської клініки "Шаріте". Навальний залишиться в Німеччині до закінчення курсу реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Макрон назвав отруєння Навального спробою вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі