середа, 05 квітня 2023 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон назвав країну, яка може відіграти важливу роль у завершенні війни

Макрон назвав країну, яка може відіграти важливу роль у завершенні війни
Президент Франції Емануель Макрон вважає, що Китай може відіграти важливу роль у російсько-українській війні. Фото: facebook.com/EmmanuelMacron

Президент Франції Емануель Макрон заявив про важливість підтримки діалогу з Китаєм.

На його думку, Пекін може відіграти важливу роль у завершенні війни в Україні через свої тісні відносини з Москвою. Про це сказав під час розмови з журналістами у французькому посольстві в Пекіні, пише The Guardian.

Французький лідер наголосив на важливості підтримки діалогу з Китаєм. Оскільки вважає, що не можна дозволити Росії вести ексклюзивні переговори з Пекіном.

"Ми чуємо все більш гучні голоси, які висловлюють сильне занепокоєння щодо майбутнього відносин між Заходом і Китаєм, що в тій чи іншій формі призводить до висновку про неминучу спіраль зростання напруженості", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риторичний прийом: Китай відхрестився від "безмежної дружби" з РФ

Також Макрон заявив про важливість продовження торгівлі між Європою та Китаєм. За його словами, відокремлення було б "фатальною помилкою".

Зазначається, що під час свого візиту до Китаю, Макрон та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн хочуть переконати Пекін використати свій вплив на Москву для встановлення миру в Україні. Або ж принаймні утримати його від прямої підтримки Росії у війні.

5 квітня президент Франції перебуває у Китаї з офіційним візитом. Заплановані переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Напередодні візиту в Китай Макрон провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом. Сторони обговорили важливість залучення Китаю для прискорення завершення війни в Україні.

Білий дім має обмежені сподівання, що Макрон досягне успіху в переговорах із президентом Китаю. Сі навряд чи пристане на прохання Макрона або обмежить будь-які наполегливі кроки Китаю в Тихому океані, писало ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Макрон назвав країну, яка може відіграти важливу роль у завершенні війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі