пʼятниця, 10 серпня 2018 10:01

Макрон говоритиме з Путіним про Сенцова

Макрон говоритиме з Путіним про Сенцова
Телефонна розмова Макрона та Путіна має відбутися сьогодні, 10 серпня. У Кремлі інформацію не коментують. Фото: imagelicious.org

Президент Франції Еммануель Макрон стурбований погіршенням здоров'я ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова і планує поговорити про це з Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела в Єлисейському палаці.

"Президент Еммануель Макрон говоритиме з російським лідером Володимиром Путіним у п'ятницю про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який з травня почав голодування і сильно хворіє", - ідеться у повідомленні.

Видання нагадало, що Сенцов почав голодування перед Чемпіонатом світу з футболу, щоб звернути увагу на права людини в Росії.

Засуджений у Росії до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів. За словами адвоката, стан Олега поганий, він майже не встає.

Мати режисера звернулася до президента Росії з проханням про помилування. Там відповіли, що за правилами, просити про помилування має ув'язнений. Сам Сенцов відмовився це робити.

Зараз ви читаєте новину «Макрон говоритиме з Путіним про Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі