четвер, 16 грудня 2021 15:46

Майже 3 тис. дітей оштрафували на $2 млн за порушення карантину

Майже 3 тис. дітей оштрафували на $2 млн за порушення карантину
Майже 3000 дітей оштрафували на величезні штрафи до $5 тис. / Getty Images

В Австралії 2844 дитини оштрафували на величезні суми - до $5 тис. за незначні порушення Covid-19.

Це спричинило запеклу реакцію юристів, які стверджують, що покарання руйнують знедолені сім'ї. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Мелітополя постала перед судом, бо виносила сміття без паспорта

Дані "Юридичного центру Редферн" свідчать, що із середини 2020 року на 2844 дитини від 10 до 17 років наклали штрафи в розмірі $2,1 млн. Більш ніж половину дітей оштрафували на $1 тис. 17 дітей на $5 тис., а 39 - на $3 тис.

Між іншими були штрафи на дітей з обмеженими інтелектуальними можливостями. Штрафи непропорційно сильно завдали удари жителям поганих районів, що призвело їх до фінансового тягаря та стресу.

Найчастішим порушенням було недотримання розпорядження закону про охорону здоров'я. Наприклад, діти сиділи на лавці в парку, ходили до магазину або гуляли вулицею без поважної причини. За це наклали понад 1500 штрафів на $1,59 млн. Серед інших порушень – були без маски, не дотримувалися комендантської години, не мали посвідчення особи й не дотримувалися обмежень на зібрання на вулиці.

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроект №5798 про запуск системи громадського контролю дорожнього руху. Він дозволятиме інспекторам штрафувати за порушення правил дорожнього руху на підставі відео у смартфоні.

Зараз ви читаєте новину «Майже 3 тис. дітей оштрафували на $2 млн за порушення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі