субота, 11 квітня 2020 13:39

Мафія роздає безкоштовну їжу найбіднішим

Мафія роздає безкоштовну їжу найбіднішим
Покупці в черзі під дощем на Сицилії. У багатьох людей просто закінчилися гроші, аби купити продукти. Фото Reuters

Італійська мафія роздає безкоштовну їжу малозабезпеченим сім'ям. Мафіозні банди доставляють товари першої необхідності у найбідніші південні регіони Кампанії, Калабрії, Сицилії та Апулії, - повідомляє The Guardian.

Негативні наслідки карантину ймовірно зачеплять 3,3 млн італійців, які працюють без офіційного оформлення. У багатьох людей просто закінчилися гроші, аби купити продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі більше 1,5 млн людей хворіють на Covid-19

"Вже більше місяця як магазини, кафе, ресторани та паби закриті і мільйони людей працюють в "сірій економіці". Вони не отримували жодного доходу понад місяць, і досі не знають, коли можуть повернутися на роботу", — каже слідчий з боротьби з мафіозними угрупованнями Нікола Граттер.

Уряд роздає малозабезпеченим сім'ям ваучери на покупки, але якщо держава найближчим часом не посилить підтримку таких сімей — мафія контролюватиме життя людей. Влада побоюється, що мафія може "скористатися зростанням бідності та вербувати людей до себе" або посилити свій вплив, роздаючи безкоштовні пакунки.

Кількість людей у світі, які заразилися коронавірусом, перевищила позначку в 1,5 мільйона.

Зараз ви читаєте новину «Мафія роздає безкоштовну їжу найбіднішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі