Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2021 00:36

Людям від 18 до 29 років не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca

Людям від 18 до 29 років не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca
Британія розробила поради щодо вакцинації. Фото: АР

У Британії людям у віці до 30 років радять відмовитися від щеплення вакциною AstraZeneca. Натомість рекомендують вакцинуватися від Covid-19 іншим препаратом.

Відповідно до даних Агентства з регулювання лікарських засобів Британії (MHRA), до кінця березня 79 осіб в країні постраждали від рідкісних тромбів після вакцинації AstraZeneca, 19 з яких померли, повідомляє BBC.

Регулятор заявив, що побічні ефекти були надзвичайно рідкісними, а ефективність вакцини доведена. Тому перевага вакцинації все ще очевидна для переважної більшості людей.

Висновки MHRA спонукали урядову консультативну групу щодо вакцин рекомендувати людям у віці від 18 до 29 років робити щеплення альтернативною вакциною, якщо така є доступною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС не дійшли спільної згоди щодо вакцини AstraZeneca

Люди, які отримали першу дозу вакцини AstraZeneca, все одно повинні отримати другу дозу. Агентство MHRA заявило, що тільки ті, хто постраждав від одного з цих рідкісних тромбів після першої дози, не повинен проходити подальшу вакцинацію.

7 квітня Регулятор ЄС з лікарських засобів оприлюднив висновок, що утворення незвичайних тромбів у поєднанні з низьким вмістом тромбоцитів має бути внесено в список дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

Раніше вакцину Astrazeneca рекомендували як безпечну. В ЄС вказували на відсутність доказів зв'язку між вакциною і тромбами. Однак кілька країн ЄС, включаючи Німеччину, обмежили використання вакцини.

Зараз ви читаєте новину «Людям від 18 до 29 років не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути