четвер, 23 вересня 2021 06:05

Люцифер подав позов проти Російської православної церкви

Люцифер подав позов проти Російської православної церкви
Люцифер з Новосибірська оголосив "хрестовий похід" проти РПЦ / Сиб.фм

У російському Новосибірську 45-річний Люцифер Кончак-Багратіон подав позов проти Російської православної церкви, представники якої, за його словами, зачіпають його честь і гідність прирівнюючи його ім'я до імені диявола.

Він подав позов проти РПЦ, щоб та виплатила йому 666 рублів компенсації. Це близько 244 грн. Про це пише "Сиб.фм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Новинський з'їздив у Росію - там у рясі відвідав службу РПЦ

Бізнесмен Олексій Южанін став популярним в 2019 році, коли захотів обратися в мери Новосибірська. Його відмовилися реєструвати кандидатом. Він оголосив голодування, яке не принесло результатів. Також виступав проти евакуаторів і обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією.

У серпні 2021 року Южанін перейменувався в Люцифера Володимировича Кончакова-Багратіона. За його словами, рішення не було спонтанним, це план масштабної "гри", в якій йому слід зіграти значну роль проти РПЦ.

Люцифер - не сатана. Це лейтмотив позову проти РПЦ, відправленого в суд Москви. Представники Церкви, за його словами, невірно інтерпретують це ім'я в проповідях. "Люцифер", запевняє мешканець Новосибірську, в перекладі з латині "той, хто несе світло", що в корені не можна порівняти зі значенням імені, яке вкоренилося в суспільстві. Люцифер - ім'я ангела, який всупереч велінню Бога не схилив коліно перед ним, і в результаті був скинутий з небес.

Люцифер вимагає від РПЦ "спростувати наклеп" і стягнути 666 рублів в якості компенсації моральної шкоди. "Диявольське число", за його словами, теж не має відношення до демонів. "6", за словами чоловіка, в древній традиції - число планети Венери, яка здебільшого асоціюється з "любов'ю, а не зі злом". Позовна заява ще не зареєстровано.

У Росії назвали наркоманом священика Романа Степанова, який закликав патріарха РПЦ Кирила та інших священиків задекларувати свої доходи і майно.

Зараз ви читаєте новину «Люцифер подав позов проти Російської православної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі